Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Všude úvahy zprava, zleva, co by bylo, či co by nebylo. Ústava hovoří jasně. Demisi vlády podává premiér s vědomím, resp. souhlasem jejích členů. Zde o tom, že se premiér rozhodl neinformovat o svém rozhodnutí, ani členy své vlády, ani představitele koalice. Dokonce o jeho "nápadu" nevědělo ani grémium ČSSD. Pak se nelze divit, že by mohla být takto pojatá a podaná demise, přijata presidentem sice v rozporu s ústavními zvyklostmi, ale nikoliv v nesouladu s ústavou. Tedy pouze jako demise předsedy vlády.!!!

1 0
možnosti
VK

Vidím to stejně. Sobotka to v tak těžké situaci docela uřídil, byť to ještě nekončí. Netěším se na tyhle volby, ani parlamentní, ani prezidentské.

A že ho Sobotka neodvolal dříve? Aféra s Čapím hnízdem sice už ukázala, že to bude špinavá spolupráce, ale vždyť ani bratři Slováci ho nedokázali za obvinění ze spolupráce s STB odsoudit, tak si nedovedu představit, jaký kalibr by Sobotkovi dal reálnou možnost začít s tím něco dělat.

Kdekdo je s tím rychle hotový a ví, jak by se to mělo řešit, ale chtěl bych ty české nejlepší hokejisty, fotbalisty, trenéry, rozhodčí atd atd vidět, jak by jednali v tak náročné roli, jakou je být premiérem v ČR.

A korunové dluhopisy prosákly teprve nedávno.

A že musel teď začít kormidlovat sem a tam, když se tady ústava vykládá pružněji než pružně, to se mu vůbec nedivím, když proti němu stojí dvojka Zeman+Babiš, která si evidentně jde na ruku.

Na prezidenty holt poslední roky nemáme štěstí, obzvlášť když toho druhého si větší část národa sama zvolila.

Včera jsem se za něj také styděl, tohle chování musí odsoudit každý slušně vychovaný člověk.

Jenže kde brát a nekrást ??

0 0
možnosti
Foto

Dávno nezapínám televizi, trochu si k sobě cosi pustím, cosi ne... a co se pana Sobotky týká, mám u něj pár mínusů, pár výrazných a jedním z nich je samozřejmě to, jak dlouho víceméně spolupracoval a tiše AB.podporoval..., kdy ale vůbec nechápu - jak národ mohl zvolit někoho tak sebeprovázaného ekonomicky do politiky a následně z něj další mohli udělat MF...nebezpečí to bylo dávno a naprosto nechápu jeho voliče. Jenže co jsem viděla včera, je pravou ukázkou, kdy jde úcta k lidem a držená noblesa úřadu stranou. I rivalové u soudu se sejdou bokem a dohodnou se,aby neukázali veřejnosti frašku, aby ukázali důstojnost. Kam se na pana prezidálního hrabe Wolkerův Nejmenší na celém světě.

1 0
možnosti

To Vám tedy stačí k obdivu fakt málo! Proto to v politice tak vypadá.

1 0
možnosti

Ať napřed Sobotka zaplatí dluh za Lidový dům a pak ho můžete začít obdivovat. Takto premiér káže vodu a ...však víte.

1 0
možnosti
IS

Myslíte ten dluh, na jehož vzniku se podílel i neomylný Miloš Zeman?

1 0
možnosti
Foto

Ať kdo ukázal, co ukázal - bylo to špatně. Kromě politické kultury existuje i slušné chování. Teď spíš exituje...;-)

http://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602427

1 0
možnosti
JO

Ještě si vypůjčím nadpis z jiného blogu, který sice není o tomto tématu, ale hodí se jak prdel na hrnec - " Kancelářská krysa po srážce s lokomotivou "

Omlouvám se za výpůjčení a děkuji.

3 0
možnosti
JO

Já si naopak myslím, že Sobotka ukázal jaký je slaboch. Buď má blbé poradce nebo je sám hloupý. Soc dem (nejsem jejich volič) by měla velice rychle udělat mimořádný sjezd a Sobotku poslat někam. Jedině tak si totiž může zachovat tvář a vykročit dále s novým předsedou. Se Sobotkou v čele bude dále ztrácet preference. Ne že by mi to vadilo.

2 1
možnosti

Souhlas. Ale tu výměnu už měli udělat při tom minulém sjezdu. Někdy neplatí, že nikdy.není pozdě!

0 0
možnosti
JS

Lituji, ale vidím to jinak. Sobotka zásluhou svých poradců v čele se Špidlou a poradci madam Clinton, dosáhne toho, že ČSSD bude pod 10%. Zkrátka za blbost se platí.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS