Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Miroslav Kulhavý: Několik vět 2017 o lidské ubohosti a malosti

1. 7. 2017 10:30

Prohlášení Politické platformy Spravedlnost & Inovace je ukázkou smýšlení lidí odtržených od reality a využívající to, co z duše nesnáším: polopravdy. To se tak sejdou lidé z politického hřbitova, přidají se k nim někteří umělci a vůbec pseudohumanisté a zplodí pamflet, který se tváří jako recept na neutěšenou situaci v Evropě včetně ČR.

Celý článek v PL.

0 0
možnosti
JR

J63a93n 32R86á55ž

1. 7. 2017 14:40

Zabývat se analyticky výtvory tak zprofanovaných lidí, jejichž podpisy lze spatřit pod tím docela legrační textem, považuji za plýtvání energií.

1 0
možnosti
VJ

V79í96t 68J43ů86z48a

1. 7. 2017 11:13

Je hezké, že pan Šlechta, který se před lety rádoby vtipně ale velmi nehezky ve svém plátku vyjadřoval o politických stranách, pochopil, že politickou angažovanost zejména prostřednictvím politických stran není namístě jen zesměšňovat (, když na ní je postavený náš politický systém).

S řadou myšlenek ve článku lze souhlasit, ne však se zastáváním se vysokých procentních klausulí pro vstup do parlamentu. Tyto klausule spolu se zrušením druhého skrutinia a změnou výpočtu počtu mandátů ve prospěch velkých stran nespravedlivě, zbytečně a bez skutečně rozumného důvodu deformují poměrnost volebního systému a omezují účinnou svobodu volby značné části občanů pochybnostmi, zda ta "jejich" strana (příp. koalice) uspěje, nebo půjde o vyhozený hlas. Pokud by si pan Šlechta připomněl svůj předminulý blogový příspěvek a uvážil souvislosti, došlo by mu to ... .

K té obavě z příliš mnoha stran a z toho plynoucího zmatku v parlamentu: osobně nepovažuji za ideál totalitní vládu jediné pevně semknuté strany nebo obdobně semknuté jednoduché koalice, ale trpělivé hledání skutečně co nejlepších řešení .... je to jistě mnohem obtížnější a pracnější, pro někoho zmatečnější, ale lepší.

Jinak pana Šlechtu samozřejmě přes kopec srdečně zdravím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1039x
MUDr. Vít Šlechta Praktický a protialkoholní lékař. Občanský aktivista, publicista, dlouholetý člen ODS. Od roku 1994 nepřetržitě členem zastupitelstva městyse Libštát. Usiluje o rehabilitaci politické angažovanosti jako občanské ctnosti. _____________________________________________

Seznam rubrik