Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Další patolízal který touží po politickém křesle?

0 2
možnosti
RS

Každá cvičená opice se bude rozhodovat lépe než Bureš, Zubatá pleš, Kraďousek, Bělobrátek, Filip, nebo kterékoliv prase z ODS.

0 2
možnosti
IJ

Pitomio je velký obchodník v rámci politiky a vůbec mu nejde o politiku jaklo takovou, ale o prospěch z ní. No a ten mu marketingově říká oslov lidi hloupé a naivní a oni tě zvolí. A budeš zaseš čerpat finanční výhody.

1 1
možnosti
Foto

Přímá demokracie má jednu výhodu, všechny zastupitele lze lacino koupit, avšak ne všechny voliče, bylo by příliš drahé.

0 0
možnosti
ZB

Ovšem mužete si nakoupit lidové oblbovače a demagogy,kteří oblbnou voliče...

0 0
možnosti
JV

Dokud nepůjde zvoleným o stát, kraj, či město, je zcela "jedno" o jaký systém jde. Stranické, lobistické či finanční zájmy v současné době převyšují nad zájmy státu, kraje, města nebo obce. Je to dle mého názoru špatné.....

0 0
možnosti
KS

proč by nemohl být Švýcarský systém přímé demokracie přenositelný k nám? Pokud to nevyzkoušíme alespoň na 100 let tak to nezjistíme.

0 0
možnosti
ZB

U nás už to zkoušíme,už proběhlo spousta místních referend o které byl minimální zájem...

1 0
možnosti
TK

Já s vámi co se týče nebezpečnosti přímé demokracie budu souhlasit. Lidé jsou líní, snadno se jimi manipuluje a v průměru jsou (jsme) s odpuštěním relativně hloupí. Jenže podobně nutně dojdete k závěru, že s takovými voliči je i stávající zastupitelská demokracie jen divadlo, fraška. Raději lidem žádnou volbu nenabízí. Pokud ti přirovnám k volbě jídla v restauraci, tak ve skutečnosti nemohou volit ani řízek, ani guláš, ani jahodové knedlíky, ale jen vařenou mrkev, nebo mrkev s hráškem či brokolicí. Vše ostatní je hozeno do kategorie nepřípustného extrémismu.

0 1
možnosti
JK

Fascinující je, kolik lidí tvrdí, že přímá demokracie je nebezpečná a špatná, protože lidé jsou líní a špatní, zatímco zastupitelská demokracie je bezpečná a dobrá, přestože v ní volí a jsou voleni ti samí lidé, kteří tak kazí tu přímou.

4 0
možnosti
JK

Rozhodně je lepší demokracie zastupitelská, kdy ti otravní voliči šíbrům v politice do ničeho nekecají a tak kvetou kšefty od úrovně lokálních zastupitelstev až po vysokou politiku a kapříci tak plavou nerušeně. ;-)

6 1
možnosti
HB

Po přečtení věty "z hospod do hlasovací místnosti je daleko" jsem se definitivně ujistil, že ten manipulátor a podvodník jste právě vy. A ještě ke všemu hloupý.Rv

10 5
možnosti
FN

Předpokládám, že Vy se sám řadíte mezi tu inteligenci, zatím co my ostatní jsme podle vás plebs neschopný za sebe rozhodnout,co je správného.

Fascinuje mě, jak se někteří jedinci domnívají, že buďto je třeba lidem vnutit "správný názor" nebo jim demokracii omezit tvrzením, že nejsou schopni k tomu "správnému" názoru sami dospět.

13 1
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1039x
MUDr. Vít Šlechta Praktický a protialkoholní lékař. Občanský aktivista, publicista, dlouholetý člen ODS. Od roku 1994 nepřetržitě členem zastupitelstva městyse Libštát. Usiluje o rehabilitaci politické angažovanosti jako občanské ctnosti. _____________________________________________

Seznam rubrik