Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fér firma, místo a organizace není žádné kádrování, ani vystavování šikaně těch, kteří se nepřidají, tak jak o tom vy píšete, není to ani "deformace společnosti v duchu levicového liberalismu." Vyjadřuje to pouze spolupráci s iniciativou, která se jak sám píšete nazývá Jsem fér a proto pro sjednocení jednotlivých částí webu se používá označení fér to a to.

Za sebe říkám, že podporuji tuto iniciativu a její snahy. Nevidím jediný důvod, proč by osoby, které mají ke státu stejné povinnosti měly mít rozdílná práva jen na základě sexuální orientace.

Do manželství mohou vstupovat i starší jedinci, či neplodní, dokonce jsou manželé, kteří děti jednoduše nechtějí, takže funkce rodiny za účelem rozmnožování, jak vy zmiňujete ani v tomto případě není naplněna. Mělo by se tedy přistoupit k zákazu i těchto sňatků? Nehledě na to, že homosexuální orientace neznamená neplodnost. Homosexuálové také mohou mít děti, proto by jim mělo být umožněno například osvojení dítěte partnera. Nedává smysl, aby partner který děti reálně vychovává, žije s nimi ve společné domácnosti, k nim zároveň neměl žádná rodičovská práva. V heterosexuálních manželstvích si také partner/ka rodiče, který dítě vychovává dítě osvojuje, byť není biologickým rodičem.

Ptáte se, jak budou realizovat právo na potomky. A jak realizují heterosexuálové právo na potomky? Nutí snad neplodné páry své sousedy, aby jim vyrobil a předal dítě? Takže si nějak neumím představit tu vaši situaci s dodáváním dětí k výchově.

A čím mě podle Vás má homosexuální manželství znejisťovat v tom, abych uzavřela to heterosexuální? Prože to skutečně nechápu.

Podle mého názoru snaha o zrovnoprávnění svazků, tedy umožnění manželství homosexuálům nijak neohrožuje manželství heterosexuální. Zatím jsem navíc nenašla jediný důvod, v čem bych já, jakožto heterosexuál měla být výjimečná, abych měla vyšší práva.

1 1
možnosti
Foto

stejně jako vy si nikdy nezvyknu na pohled na dva objímající se muže nebo ženy-ale argumentovat tím co bylo ve starověkém Římě není moc pádný argument

0 0
možnosti

moc hezky clanek jste napsalR^jeste jste zapomnel na fer snidane:-)

2 0
možnosti

Máte hezký článek a logické argumenty. Přesto s některými texty nesouhlasím.

Pojem manželství bylo v dnešní době relativizováno lidmi, kteří nejsou oficiálně sezdáni a přesto spolu žijí na hromádce,množí se a zakládají rodiny. Co je v tomto kontextu manželství? Už jenom pouhá administrativní formalita a tuto úroveň jí dali právě heterosexuálové.

Také tvrdíte" .... pokud společnost Jsme Fér uspěje, prokáže se, že naše společnost je tvárná"

Jenže společnost je "tvárná" a důkazů je dost. Kdyby nebyla tvárná, jak by například ženy prosadily volební právo? Jak by se lidi vzepřeli nacismu a komunismu, kdyby jejich tvárnost skončila u akceptování totalitních režimů?

To co si myslím, že je třecí plochou není definice pojmu "manželství", ale definice "péče o dítě". Položil jste správnou otázku: "Co se stane, když ne teď, ale v budoucnu nebudou děti k odebírání z dětských domovů a kojeneckých ústavů? Jak bude plněna poptávka? Tohle je dobrá otázka a líbí se mi. Na druhou stranu si také pokládám otázku do budoucna. Co když můj potomek bude homo? Bylo by správně mu jako rodič, který chce pro své dítě to nejlepší, říct: "Nesmíš mít dítě!" ? "Nebudeš mít rodinu! " ?

Nedělám si iluze, že jsou rodiče, kteří se svým potomkům dostatečně nevěnují a když pak přijde, že je homo, tak by je poslali na převýchovu, nebo je vyhnali z domu a vydědili. Takoví obhájci pojmů "rodina a práva dítěte", velice komicky a nepokrytecky naplňují tyto pojmy, jen co je pravda. Ať se každý rodič najde, dle svého vkusu.

Jinak co jste napsal je hezký text.

2 1
možnosti

:-) velmi s vámi nesouhlasím, ale naprosto oceńuji váš způsob vedení diskuze!!R^

2 0
možnosti

Velmi s vámi souhlasím!!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1039x
MUDr. Vít Šlechta Praktický a protialkoholní lékař. Občanský aktivista, publicista, dlouholetý člen ODS. Od roku 1994 nepřetržitě členem zastupitelstva městyse Libštát. Usiluje o rehabilitaci politické angažovanosti jako občanské ctnosti. _____________________________________________

Seznam rubrik